Leatt-Brace Moto Kart
€ 399,-


Gewicht Moto Kart:850 gr.

Indicatie van de maatvoering:
  • Small: 4 - 16 jaar oud (klein postuur)
  • Medium: 16 jaar + (gemiddeld tot groot)
Meteen bestellen? Klik hier voor het bestel formulier.
terug
Terug
Leatt-Brace Moto Kart
De Leatt-Brace Kart is het eerste nekbeschermingsysteem speciaal ontwikkeld voor kartcoureurs, dat de nekwervels beschermt bij extreme situaties zoals crashes. In de autosport, van nationaal tot F1, is een dergelijk systeem ondertussen eerder regel dan uitzondering, maar de karters moesten het tot op heden doen met een veel minder veilige nekband.

Er bestaat geen ander nekbeschermingsysteem voor kartcoureurs dat zo effectief beschermt tegen alle bovengenoemde mogelijke blessures. De nek is een kwetsbaar onderdeel van het lichaam dat tijdens het karten optimaal beschermd moet worden. De Leatt-Brace is daar voor de oplossing.

Groot voordeel van de Leatt-Brace is dat er geen veranderingen nodig zijn aan de uitrusting en de coureur een absolute bewegingsvrijheid geniet tijdens het rijden. Het lage gewicht van slechts 850 gram zorgt er voor dat de coureur vrijwel niet merkt dat hij het systeem draagt.

De Leatt-Brace is ontworpen voor gebruik op alle soorten karts, van wedstrijdrijders tot recreanten, en is zowel voor kinderen als volwassen beschikbaar. Door middel van verschillende verstelbare onderdelen van de brace kan het systeem op ieder lichaam afgestemd worden.